Johann Gustav er en dansk pianist og komponist, bosat i København, hvor han har sin daglige gang som freelancemusiker. Han er set i adskillige sammenhænge både som orkesterleder og sideman på tværs af musikgenrer. Derudover er han huspianist og musikkaptajn hos Wallmans i Cirkusbygningen. 

 Johann Gustav er født i 1994 og opvokset på Bornholm i et lille landhus nær Gudhjem. Som tiårig blev han fascineret af klaveret og har ikke fjernet fingrene fra det siden. Efter han dimitterede sin uddannelse fra musikkonservatoriet i 2017, har han haft musikken som levevej.

 

Johann Gustav udgav i foråret 2016 sin debutplade med sit projekt Wood Factory – en jazzsekstet, som spiller hans egne kompositioner. Musikken trækker sine rødder i den moderne jazz, men er samtidig stærkt influeret af en sval melankolsk karakter, som man kender i Norden. Pladen blev anmelderrost og har flere gange været kåret som Ugens Album på P8 Jazz. Siden udgivelsen af debutpladen har Johann Gustav arbejdet på nye kompositioner og arrangementer til det opfølgende album Wood Factory Seizing Intuition, som udkom i oktober 2018.

 

Sideløbende med Wood Factory har han flere forskellige projekter i kog – særligt har duoformaterne interesse. Johann Gustav har fra den tidlige start på sin karriere haft mange bolde i luften og været glad for at sætte skibe i søen. Det være sig alt fra store events som musikfestivalen Musik over Gudhjem, som han startede i 2014 til mindre café- og restaurationskoncerter.  
Kig i fanerne Projekter eller Medier for lydklip og mere info.