About

Johann Gustav er født i 1994 og opvokset på Bornholm i et lille landhus tæt på Gudhjem. Som tiårig blev han fascineret af klaveret og begyndte til undervisning på Bornholms Musikskole. I 2010 flyttede Johann Gustav til Esbjerg, hvor han gik på MGK og kom under vingerne af pianisten og hammondorganisten Martin Schack.

Som nittenårig startede han på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, og afsluttede sin bachelorgrad i sommeren 2017. Her er han blevet uddannet af prominente musikere på den danske musikscene såsom Bo Stief, Claus Waidtløw, Erik Ørum von Spreckelsen, Anders Mogensen, Kasper Tagel, Niels Thybo, Hans Mydtskov og Morten Nordal.

Johann Gustav udgav i foråret 2016 sin debutplade med sit band Wood Factory – en jazzsekstet, som spiller Johann Gustavs originalnumre. Pladen består af moderne jazznumre med udgangspunkt i jazzen fra 60'erne, men med en tydelig inspiration fra den klare, melankolske lyd vi kender i Norden. Pladen fik pæne anmeldelser med på vejen og var blandt andet Ugens Album på P8 Jazz.

Siden udgivelsen af debutpladen har Johann Gustav arbejdet meget med nye kompositioner og arrangementer og forventer i den forbindelse af udgive sin anden plade i efteråret 2018.

Derudover har han ved siden af pladeprojektet startet flere forskellige projekter op. Det er særligt duoformaterne, blandt andet Moments Notice bestående af Johann Gustav og Jonas Due på trompet, som har fået plads blandt de mange opstarter. Og det er ikke nogen tilfældighed, at der er gang i mange projekter. Johann Gustav har fra den tidlige start på sin karriere haft mange bolde i luften og været glad for at sætte skibe i søen. Det være sig alt fra store arrangementer som musikfestivalen Musik over Gudhjem, som han startede i 2014 i samarbejde med saxofonisten Søren Høst, til mindre events gennem løbende samarbejde med Københavns spillesteder og restaurationer.

Fælles for alle projekterne er en utrolig ambitiøs tilgang og en utrættelig lyst til at skabe og få ting til at lykkes. 

Johann Gustav er til daglig bosat i København og er en travl freelancepianist, der spiller i mange forskellige sammenhænge og grupper.

Kig i fanerne Projekter eller Medier for lyd og mere info.