LYRA

Duoen Lyra udspringer af en stor kærlighed til den nordiske tone. Med udgangspunkt i højskolesangbogens tidsløse melodier, dykker duoen ned i de mange fortællinger og skaber en varm, inkluderende koncertoplevelse med plads til nysgerrighed, lydhørhed såvel som eftertænksomhed, fællessang og tavshed. Lyra består af Johann Gustav og Nanna Schou, der begge er opvokset i landligt idyl på Bornholm med masser af natur, plads og tid til store armbevægelser og tanker.
Da de mødte hinanden på musikkonservatoriet fik de for alvor øjnene op for deres fælles kærlighed for viser, modersmålet og nordisk melankoli og besluttede derfor at danne Lyra. 

Duoen har håndplukket deres personlige favoritter og hælder den gamle vin på nye flasker med deres vokaler, effektpedaler, synthesizere og keyboards. Med stor respekt for melodierne inviterer de lytteren ind i et dragende klangligt landskab, der understøtter teksternes mange farverige analogier, finurlige fortællinger og skildringer af Nordens lunefulde natur.  Johanns smukke, svævende flader danner smuk baggrund til Nannas varme vokal, og giver publikum en musikalsk oplevelse og omfavnelse udover det sædvanlige.

 Velkommen til en stemningsfuld, unik koncertoplevelse med et moderne take på de nordiske sange! 

Følg vores facebookside for at se koncertdatoer m.m.

Johann Gustav er en dansk pianist og komponist, bosat i København, hvor han har sin daglige gang som freelancemusiker. Han er set i adskillige sammenhænge både som orkesterleder og sideman på tværs af musikgenrer og med flere albums på samvittigheden. Derudover er han huspianist og musikkaptajn hos Wallmans i Cirkusbygningen. Johann har et afsæt i jazzen og elsker levende musik – musik med plads til improvisation og at dyrke det pikante sammenspil, der opstår mellem musikere, når musikken bliver til i nuet. Derfor vil der altid vil kunne mærkes en grænsesøgende nysgerrighed i hans spil, som bidrager til at musikken altid fremstår ny og spændende. 

Han er født i 1994 og opvokset på Bornholm i et lille landhus nær Gudhjem. Som tiårig blev han fascineret af klaveret og har ikke fjernet fingrene fra det siden. Efter han dimitterede sin uddannelse fra musikkonservatoriet i 2017, har han haft musikken som levevej. Det udspiller sig på alverdens leder og kanter og har foruden at spille koncerter blandt andet gjort sig inden for TV, showbizz, festivalarrangør, undervisning, musikarrangør, studiemusiker o.a.

 Nanna Schou Dreier er en dansk sangerinde og sangskriver, bosat i København. Som freelancemusiker er hun engageret i mange forskellige projekter, der favner bredt i genrer og roller. Uanset om det er som forsanger i et band, som en del af et kor eller som frontfigur i eget band, er det varmen og nærværet med publikum, der betyder noget for Nanna. Denne spontane glæde ved musik og i særdeleshed sangen, formidles i hendes egne numre og i 2019 udgav hun sin dansksprogede debut EP.
Hun er desuden en del af vokalgruppen Baobab Sisters, der er specialiseret i at synge Sydafrikansk vokalmusik, og jævnligt turnerer i både Danmark og Sydafrika.
Nanna er opvokset på en lille landejendom på Bornholm, og fik hurtigt interesse for musikken. Som teenager blev hun for alvor bidt en af en gal sangfugl, og begyndte at fokusere på sangen. Dette førte blandt andet til 2 år på Skurup Folkhögskola i Sverige. I 2019 dimitterede hun som rytmisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium og har siden da, levet af musikken som sangerinde, kirkesanger og underviser.

KONTAKT

For koncertbookinger eller andre forespørgsler: 
mail@johanngustav.com // nannaschou@hotmail.com
+45 26746698 // +45 29802667