Wood Factory er titlen på et projekt, der i form af en jazzsekstet beskæftiger sig med musik komponeret af Johann Gustav. Som navnet antyder, er det et musikalsk værksted, hvor der bliver eksperimentet med kompositorisk nysgerrighed. Musikken bevæger sig i et svalt nordisk-præget jazzunivers og er samtidig tydeligt influeret af andre genrer såsom rock- og folkemusik o.a.

Afspil video

Kompositionerne danner et veldefineret grundlag for musikken og med udgangspunkt heri vægtes plads til improvisation højt, hvorfor de medvirkende musikere også spiller en afgørende rolle for bandets lyd.
Wood Factory består af:

Johann Gustav Skov-Hansen – klaver 

Frederik Lundin – saxofon

Jonas I. Due – trompet og Flygelhorn

Mads Nørgaard – guitar

Matthias Petri – kontrabas

Lasse Schjerning – trommer

Det seneste album blev udgivet i 2018 og har titlen Wood Factory Seizing Intuition.

Wood Factory Seizing Intuition er en viderebygning af det første album Wood Factory. På de to udgivelser kan man tydeligt fornemme, hvordan kompositionerne tager afsæt i det samme lydunivers, og hvordan musikken har udviklet sig i en mere nuanceret retning.

 

 “…Med denne debut er det tydeligt, at Johann Gustav er en ambitiøs musiker og komponist. Hans musik er mindelse om amerikansk akustisk hardcore-jazz i de sene 1960’ere og tidlige 70’ere – lige inden den blev til fusionsjazz. Forestil dig en opdateret version af Woody Shaw / Louis Hayes Quintet / Cedar Walton Quartet og Herbie Hancock, så er du som lytter på rette vej…”

Jazz Special

 

Besøg webshop for at bestille udgivelser med Johann Gustav Wood Factory

Den første udgivelse kom på gaden i 2016 og her bestod orkestret af: 

Johann Gustav Skov-Hansen – Klaver 

Simon Sommer – tenorsaxofon

Malte Nordtorp – trompet og flygelhorn

Christian Moosdorf – guitar

Anton Langebæk – kontrabas

Lasse Schjerning – trommer 

 

Følg også med på vores facebookside

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial