Wood Factory er titlen på et projekt, der i form af en jazzsekstet beskæftiger sig med musik komponeret af Johann Gustav. Som navnet antyder, er det et musikalsk værksted, hvor der inden for projektets rammer bliver eksperimentet med kompositorisk nysgerrighed. Musikken bevæger sig i et svalt nordisk-præget jazzunivers og er samtidig tydeligt inspireret af elementer fra andre genrer såsom pop-, rock- og folkemusik.

Johann Gustavs veldefinerede kompositioner danner grundlaget for musikken i Wood Factory. Med udgangspunkt heri vægtes pladsen til improvisation og lydhørhed højt, hvorfor de medvirkende musikere også sætter deres 

personlige præg på projektets lyd.

 

 

 Nyeste album med projektet Wood Factory bliver udgivet i oktober 2018 og bærer titlen Wood Factory Seizing Intuition. Med på pladen spiller:

Johann Gustav Skov-Hansen – klaver
Frederik Lundin – saxofon
Jonas I. Due – trompet og Flygelhorn
Matthias Petri – kontrabas
Mads Nørgaard – guitar
Lasse Schjerning – trommer

 

Wood Factory Seizing Intuition bygger videre på første album og rammerne for projektet. Den musikalske nysgerrighed går igen, mens der i mellemtiden er blevet arbejdet med at nuancere lyden på de nye numre.

Pladen viser en tydelig udvikling fra første udgivelse. På denne plade er det intuitionen, der bærer værket. Fra den første streg på nodepapiret var det mantraet at forfølge den umiddelbare indskydelse og tilsidesætte konventioner og stilbevidsthed. Med masser af luft i arrangementerne til følge intuitionen, tager musikken først sin endelige form i mødet med musikerne, som nøje er håndplukket til dette album.

 

 “…Med denne debut er det tydeligt, at Johann Gustav er en ambitiøs musiker og komponist. Hans musik er mindelse om amerikansk akustisk hardcore-jazz i de sene 1960’ere og tidlige 70’ere – lige inden den blev til fusionsjazz. Forestil dig en opdateret version af Woody Shaw / Louis Hayes Quintet / Cedar Walton Quartet og Herbie Hancock, så er du som lytter på rette vej…”

 

Skærmbillede 2018-01-03 kl. 10.09.21
Niels Christensen, 2017
Musikanmelder
 
 
 
 
 
Wood Factory Seizing Intuition er opfølgeren til debutalbummet fra marts 2016 med titlen Wood Factory. Her blev rammerne stadfæstet ud fra Johanns Gustavs kompositioner og retningen heri, som i samarbejde med sekstetten definerede retningen for projektet Wood Factory. Orkestret bestod på denne plade af:
 
Johann Gustav Skov-Hansen – Klaver 
Simon Sommer – tenorsaxofon
Malte Nordtorp – trompet og flygelhorn
Christian Moosdorf – guitar
Anton Langebæk – kontrabas
Lasse Schjerning – trommer  
 

 

 
Afspil video
Facebook Pagelike Widget