Lyra

Created with Sketch.

Lyra

– et moderne take på højskolesangbogen 

er et duoprojekt, der er udspringer af en kærlighed til den “nordiske tone” og den tidløse sangskat, der gemmer sig i Højskolesangbogen.

Repertoiret tager afsæt i højskolesangbogens fantastiske melodier, og med det skaber Lyra en inkluderende koncertoplevelse fuld af samhørighed og nostalgi.

De har gravet sig gennem højskolesangbogens store sangudvalg og sammensat et spændende koncertprogram, der både indeholder velkendte klassikere såvel som nogle helt nye skud på stammen.

Lyras klanglige univers beskriver de selv som “lydcollage” – de fokuserer på stemniger og har derfor arrangeret deres musik omhyggeligt, så sangene opleves på en helt ny måde. Blandt andet ved hjælp af loops og andre effekter, bliver det muligt at skabe nogle klanglige landskaber, der understøtter fortællingerne og sætter dem i nyt perspektiv.

Bag Lyra er de to musikere Nanna Schou og Johann Gustav. De fandt sammen om dette projekt i 2015 under studierne på musikkonservatoriet.

Nanna Schou er sangerinde og sangskriver med base i København. Det er altid nærværet med publikum, der er i højsædet hos Nanna.

Nanna er særligt optaget af det dansksprogede, hvilket også kommer til udtryk på hendes udgivelser under eget navn.
Hun har desuden fordybet sig i sydafrikansk musik med a cappella-gruppen Baobab Sisters, som har turneret i Danmark, England og Sydafrika.

Johann Gustav er prisvindende pianist og komponist med flere anmelderroste albums bag sig.

Han har en umættelig nysgerrighed til musik generelt, og derfor ses han i mange forskellige genrer og sammenhænge; lige fra helt små spillesteder i intime rammer til kapelmester og musiker i showbizz – heriblandt revyer, TV-serien Radio Mercur, og Europas største dinnerteater Wallmans Copenhagen.

For generelle forespørgsler, koncertpriser, booking mm. 
mail@johanngustav.com