Wood Factory

Created with Sketch.

Wood Factory

er en jazzsekstet, der udelukkende spiller kompositioner og arrangementer af Johann Gustav. Bandets sound udforsker spændingsfeltet mellem en kølig nordiske lyd og storladen moderne jazz.

Hans musik er mindelse om amerikansk akustisk hardcore-jazz i de sene 1960’ere og tidlige 70’ere – lige inden den blev til fusionsjazz. Forestil dig en opdateret version af Woody Shaw / Louis Hayes Quintet / Cedar Walton Quartet og Herbie Hancock, så er du som lytter på rette vej.
– Jazz Special 2017

Som navnet antyder, er det et musikalsk værksted, hvor konventionelle regler og rammer bliver sat til side til fordel for musikkens egen logik.

Den såkaldt svære toer efter den roste debut med Wood Factory i 2016 er tilsyneladende ikke et problem. De ofte storladne arrangementer gennemføres her med sin egen logik hvor især en flot opbygning af indledningsnummeret gør sig gældende, mens man i Take Off præsenteres for en insisterende, gentaget frase, der dog ikke tipper over, da der kontrasteres med solistiske indsatser af et stærkt hold…”
– Jazz Special 2019

For generelle forespørgsler & booking
mail@johanngustav.com